Η ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. Καρλ Κρατσάιζεν.

Εικόνες των Αγωνιστών του 21, που περιλαμβάνει 48 μονόφυλλα με τα πρωτότυπα σχέδια και τις λιθογραφίες του Κρατσάιζεν με την εισαγωγή του Παντελή Πρεβελάκη και κείμενο και επιμέλεια της Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα.

Περισσότερα

ΑΔΜΗΕ_εταιρική ταυτότητα

Μπλε, πράσινο, μοβ. Το μπλε για τον ουρανό και τη θάλασσα. Το πράσινο για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Το μοβ για την ενέργεια. Τρία χρώματα, τρεις βασικοί πυλώνες έμπνευσης. Δύο βέλη. Από δύο αντίθετες κατευθύνσεις. Μεταφέρουν την ενέργεια. Ενώνονται. Γίνονται πηγή, δύναμη ενέργειας. Το ένα βέλος δείχνει στο λεκτικό του ΑΔΜΗΕ. Γράμματα σχεδιασμένα σαν μια συνεχή ροή ενέργειας. Πεζά, καμπύλα, φιλικά, δυνατά. Αποτυπώνουν το όραμα, την αποστολή, τις αξίες και την εταιρική υπόσχεση του ΑΔΜΗΕ.

Περισσότερα

Hμερολόγιο Εθνικής Πινακοθήκης 2020

«...Στον φιλέλληνα βαυαρό υπολοχαγό Καρλ Κρατσάιζεν (1794-1878) οφείλουμε την “αγιογραφία” των αγωνιστών του ’21. Τουλάχιστον όσων είχαν επιζήσει από τις αιματηρές συγκρούσεις και τις ηρωικές θυσίες που είχαν προηγηθεί μέχρι το Νοέμβριο του 1826.

Περισσότερα

ΑΔΜΗΕ «Διασυνδέοντας την Ελλάδα»

Ο ΑΔΜΗΕ στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής του στον τομέα της εταιρικής υπευθυνότητας, διοργανώνει έκθεση γλυπτικής με θέμα «Διασυνδέοντας την Ελλάδα» στο ισόγειο του κτιρίου επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως. Τα έργα προέρχονται από 30 νέους καλλιτέχνες, σπουδαστές και αποφοίτους του Εργαστηρίου Γλυπτικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, με επικεφαλής τον πρύτανη Νίκο Τρανό. Το θέμα των έργων είναι η δραστηριότητα της εταιρείας στη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας, με στόχο τη διασύνδεση της Ελλάδας.

Περισσότερα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ Ερριμμένες σκιές

«...Ο Τσαρούχης μίλαγε ταπεινά για «ερριμμένες σκιές», για το φως του πρωινού στον Πειραιά που το είχε βιώσει σαν παιδί όταν ξύπναγε πριν τους μεγάλους. Το ελληνικό φως το είχε μέσα του, βιωμένο, διυλισμένο, κατασταλαγμένο, ήμερο και αγαπημένο, καθόλου πάλη, καμία γροθιά. Νηνεμία, γαλήνη και αφομοιωμένα όλα...»

Περισσότερα

υφάνσεις. Ζωγραφική και ταπισερί στην Ελλάδα από το 1960 έως σήμερα

«...Η επιλογή της παρουσίασης των χειροποίητων «υφαντών ιστορημένων τοιχοταπήτων» −όπως ονόμασε τις ταπισερί ο Γιάννης Τσαρούχης− μαζί με πίνακες, σχέδια, μακέτες, φωτογραφίες ή γλυπτά που συνδέονται θεματικά μεταξύ τους, έχει στόχο μία περιοδολόγηση στην ελληνική τέχνη μετά το 1960, μέσα από έργα διαφορετικής υφής, αλλά ίδιας θεματολογίας, που μπορούν, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, να προκαλέσουν αναπάντεχες εντυπώσεις, ίσως και άλλες ερμηνείες.»

Περισσότερα

ΤΟΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ Αφιέρωμα στο Μέτσοβο

«...O τίτλος της έκθεσης, «Τόποι Δημιουργίας-Αφιέρωμα στο Μέτσοβο», γεννήθηκε αυτόματα στον νου μας, ταυτόχρονα σχεδόν με τη σύλληψη της ιδέας να γιορτάσουμε τη συμπλήρωση των 30 χρόνων λειτουργίας της Πινακοθήκης E. Αβέρωφ και των 60 χρόνων από τη δημιουργία του κρασιού «Κατώγι Αβέρωφ» με μια μεγάλη επετειακή έκθεση. Σε πληθυντικό αριθμό ο τίτλος –«τόποι» και όχι «τόπος δημιουργίας»–, γιατί το ζητούμενο ήταν μάλλον η ώσμωση των υποκειμενικών «τόπων δημιουργίας» 64 σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών με τον ιδιαίτερο τόπο/χώρο του Μετσόβου...» Τατιάννα Αβέρωφ-Ιωάννου

Περισσότερα

ROMA GALLERY

H Roma Gallery συνεχίζει το εκθεσιακό της πρόγραμμα παρουσιάζοντας τον Οκτώβριο τα τελευταία έργα του Δημήτρη Αληθεινού και το Νοέμβριο την αναδρομική έκθεση του Βασίλη Σκυλάκου. Η Peak σχεδίασε τους πολυσέλιδους καταλόγους των δύο εκθέσεων.

Περισσότερα