ΒΥΡΩΝΙΚΟΙ ΗΡΩΕΣ Λυδία Βενιέρη

Στους «Βυρωνικούς Ήρωες» δεν αποτολμώ έναν Delacroix ή έναν Géricault με σύγχρονη καλλιτεχνική αίσθηση και τεχνολογία: όπως ο Delacroix και ο Géricault, ξαναστήνω μια ονειρική σκηνή σε έναν κόσμο φανταστικό που κάπου όμως υπάρχει, με συνεπαρμένα από τον ρομαντισμό άτομα που ζουν τη στιγμή του ρόλου που τα καταβάλλει. Λυδία Βενιέρη

Περισσότερα

ΑΛΕΞΗΣ ΑΚΡΙΘΑΚΗΣ Εν κινήσει

Η έκθεση των έργων του Αλέξη Ακριθάκη στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης είναι το τέταρτο βήμα σε μια πορεία που ξεδιπλώνει τη μοντέρνα ελληνική ζωγραφική της Συλλογής του Ζαχαρία Πορταλάκη στη γενέτειρα του συλλέκτη. Ο κατάλογος της έκθεσης, όπως προστίθεται στους προηγούμενους και προοιωνίζεται τους επόμενους, συμβάλλει στη δημιουργία ενός σημείου θέασης της τέχνης αυτής μέσα από τα μάτια ενός από τους πιο διορατικούς σύγχρονους συλλέκτες.

Περισσότερα

Δημοσθένης Σκουλάκης «ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟΣ»

«Η ζωγραφική είναι η δικαιολογία ύπαρξής μου». Μιας ύπαρξης πολυσχιδούς, πολυεπίπεδης, τολμηρής, δημιουργικής. Ήταν γελοιογράφος, ζωγράφος. Ήταν Εικαστικός, με «ε» κεφαλαίο. Με σταθερό σημείο αναφοράς τον Άνθρωπο. Άλλωστε αυτό – τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του έργου του -, τον υπογραμμίζουν όλοι όσοι έχουν ασχοληθεί με αυτό.

Περισσότερα

Aρχαιοκαπηλία. Eπιθέσεις στην πολιτιστική κληρονομιά

Η έκθεση Stolen Past-Lost Future που συνδιοργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού με το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης στο Baden State Museum έχει σαν θέμα την αρχαιοκαπηλία, τις επιθέσεις στην πολιτιστική κληρονομιά και τις συνέπειές τους στις σύγχρονες κοινωνίες. Η Peak Design ανέλαβε τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό και την παραγωγή των υλικών σήμανσης της έκθεσης.

Περισσότερα

Ηρακλής. Ήρως διαχρονικός και αιώνιος.

Το Νομισματικό Μουσείο της Αθήνας μέσα από τη διοργάνωση της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας έκθεσης με τίτλο «Ηρακλής Ήρως Διαχρονικός και Αιώνιος» επιχειρεί να αναδείξει τη διαχρονική παρουσία του Ηρακλή και τις μεταμορφώσεις στις οποίες υπόκειται η μορφή του στο πέρασμα των αιώνων.

Περισσότερα

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΗΣ ALPHA BANK. Ελληνική τέχνη από το 1960 έως σήμερα

Η έκθεση με έργα από τη Συλλογή της Alpha Bank που οργανώνεται φέτος στη Θεσσαλονίκη, έρχεται κατά κάποιο τρόπο να συμπληρώσει την έκθεση που έγινε το 2006 στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με τίτλο «Η Συλλογή της Αpha Bank. Ελληνική τέχνη από το 1920 έως σήμερα». Η συγκυρία είναι ευνοϊκή, αφού αυτή ακριβώς την εποχή καταλήγει και ολοκληρώνεται η ένωση των δύο μουσείων της Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε η πόλη να αποκτήσει ένα δυνατό, πλούσιο και πολυσχιδές από πλευράς συλλογών, μουσείο σύγχρονης τέχνης. H Peak σχεδίασε τον κατάλογο και το εποπτικό υλικό της έκθεσης.

Περισσότερα

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Η Peak Design σχεδίασε την Έκθεση Κοινωνικής Υπευθυνότητας της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» για το 2017. Για πρώτη φορά η εταιρία υιοθέτησε την πρόταση της Peak και της CSE για τη δημιουργία microsite αφιερωμένου στον κοινωνικό απολογισμό με εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Περισσότερα

Άρωμα Γυναίκας

«Σύμβολο ευκαρπίας και γονιμότητας, μητέρα θεά, παγανιστική θεότητα του έρωτα και της ομορφιάς, από την Αφροδίτη έως την Παναγία, αντικείμενο λατρείας ιερής και βέβηλης, η γυναίκα δεν έπαψε να εμπνέει τους δημιουργούς, από την πιο βαθιά προїστορία έως σήμερα. Το κάλλος της μορφής και οι γλαφυρές καμπύλες του γυναικείου σώματος ασκούσαν πάντοτε μαγνητική έλξη στους καλλιτέχνες. Αλλά και ο κόσμος της γυναίκας με τη διπλή του σημασία, ως διάκοσμος και ως πλαίσιο ζωής, γοήτευε τους δημιουργούς.

Περισσότερα

ΙΟΝ CHOCOPEDIA

Από που προέρχεται η σοκολάτα; πότε κι από ποιούς ανακαλύφθηκε; ποιά είδη σοκολάτας υπάρχουν; ποιά είναι τα οφέλη από τη σοκολάτα; ότι θέλει κανείς να μάθει για τη σοκολάτα θα το βρει στην πύλη  www.ionchocopedia.gr

Περισσότερα